S Ivinim receptom započinjemo ciklus ljetnih recepata.  Evo na primjer, od Ivinog recepta već maštamo o raznim jelima s kojima bi spojili ovaj fini pesto od grilanih paprika.

Iva i sama predlaže: „Najfinije ljetne paprike pretvorite u ovaj pesto pa ga dodajte u tjesteninu ili rižoto, namažite na prepečeni kruh Ili po toploj tortilji ili ga jednostavno poslužite uz zapečenu palentu. U tren oka imate zdravi obrok bez puno napora!“

Iako crveni pesto možete pripremiti i od paprika pečenih u pećnici, ova varijanta je brža jer se paprike peku odnosno grilaju na štednjaku, i to samo 10 minuta! Osim što ćete grilajući paprike na tavi uštedjeti malo vremena, dobit ćete one lijepe lagano zagorene prugice koje će dati poseban karakter pestu. Kad im još dodate orahovo ulje, začine i bademovo brašno, dobit ćete savršenu deliciju!

👩🍳 Autor: Iva Savić (IG: culinarypostcards)

🕓    Priprema: 15 min

〽  Zahtjevnost: ako mogu svi – možeš i ti

🍽    Porcija: oko 150 ml umaka

📌   Naziv bloga: https://www.culinary-postcards.com

☝  Posebna prehrana: bez glutena, veganski

Vrsta obroka: predjela // prilozi // umaci i namazi

Trebat ćete:

2 crvene rog paprike (230g)

malo suncokretovog ulja za ispeći paprike

2 češnja češnjaka

2 žlice hladno prešanog orahovog ulja Grana

par listića bosiljka (ili više po želji)

½ žličice soli

2 žlice bademovog brašna Grana

Kad imate sve, onda:

1. Paprike operite, odrežite im vrh pa svaku razrežite na pola po duljini.

2. Dobro zagrijte grill tavu, dodajte ulje pa stavite paprike peći. Pecite ih otprilike 4-5minuta sa svake strane, na jakoj vatri, da malo pocrne na mjestima radi boljeg okusa.

3. Dok se paprike peku, očistite češnjak i krupnije ga narežite.

4. Pečene paprike ubacite u sjeckalicu s češnjakom i bosiljkom, dodajte sol i ulje pa kratko blendajte dok ne dobijete pesto. Nemojte blendati predugo da ne usitnite previše – malo komadića čini teksturu puno ljepšom!

5. Na kraju umiješajte bademovo brašno, i samo ga dobro promiješajte (da upije višak tekućine).

Možete ga pripremiti unaprijed i čuvati zatvorenog u frižideru do 3 dana.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.