[vc_row][vc_column][vc_column_text]Brašno tapioke (škrob) 500 g
Tapioka brašno (škrob) dobiva se iz gomolja kasave (Manihot esculenta) – biljke porijeklom iz šumskih područja Južne Amerike.
Ne sadrži gluten, bogata je ugljikohidratima i ima relativno niski glikemijski indeks, stoga je pogodna za osobe preosjetljive na gluten te dijabetičare. Tapioka je vrlo korisna vrsta škroba jer potiče rast dobrih bakterija u crijevima.
Kao brašno, tapioka se koristi u pripremi raznih jela i smatra se odličnom zamjenom za kukuruzni ili krumpirov škrob te klasična pšenična brašna koja postižu efekt bubrenja.
Tapioka ne opterećuje probavni sustav, stoga je osobito interesantna za ljude s probavnim smetnjama, sindromom iritabilnog crijeva i ostalim bolestima probavnih organa.
Lako je probavljiva, neutralnog okusa i boje pa se tako lako miješa s ostalim namirnicama, odnosno dodavanjem raznih namirnica, aroma i boja može se preraditi u različite proizvode.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Recenzije
Još nema recenzija.