[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Čokolada i naranča se vole, a volimo ih i mi.
U ratu i ljubavi sve je dopušteno. Dodali bi u to i u čokoladne torte. Kombinacija voća i čokolade nikome nije nepoznata, a danas vam donosimo našu najdražu – naranča + čokolada.
Autor: Nina Mrvica – Bake me by Nina
BISKVIT:
400 g pirea od naranče (2 naranče)
6 kom jaja
200 g Grana orahovo brašno
200 g šećera
1 vrećica vanilin šećer
2 žličice prašak za pecivo
40 g čokolada u prahu
ČOKOLADNI GANACHE
250 g tamne čokolade
250 ml vrhnje za šlag
Kada imate sve, onda:
- Cijele naranče stavite kuhati u vodu. Kuhajte ih sat i 15 minuta.
- Nakon pola sata promijenite vodu kako bi uklonili gorčinu koju su naranče pustile.
- U međuvremenu pećnicu ugrijte na 180° i pripremite okrugli kalup za tortu promjera 23 – 26 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje, a rubove namastite i pobrašnite.
- Kada su naranče kuhane, izvadite ih iz vode i pustite da se malo ohlade.
- U zasebnoj posudi mikserom izradite preostale sastojke počevši od jaja, šećera i na posljetku Grana orahovog brašna.
- Naranče prepolovite, izvadite im koštice pa ih usitnite štapnim mikserom u pire.
Dodajte ih smjesi jaja i orahova brašna.
- Špatulom sjedinite sve sastojke i prebacite ih u pripremljen kalup. Zatim špatulom izravnajte gornji sloj torte i stavite je u pećnicu na 40 – 45 minuta, odnosno dok test čačkalicom ne pokaže da je torta pečena.
ZA TO VRIJEME NAPRAVITE ČOKOLADNI GANASHE:
- Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja (neka ne prokuha). Čokoladu izlomite na manje komadiće.
- Vrhnje prelijte preko izlomljene čokolade i miješajte dok se potpuno ne sjedine.
- Ganache prelijte preko torte, pustite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi pa prebacite u hladnjak.
- Torta se treba hladiti najmanje 4 – 6 sati, a ja savjetujem da je ostavite preko noći.
- Tortu ukrasite komadićima naranče, orašastih plodova ili po želji.
Dobar tek![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]