Sastojci:
- 450 g tamnog GRANA bezglutenskog brašna
- 325 ml mlijeka
- 2 jaja
- žličica bijelog octa
- pola žličice soli
- 2 žlice smeđeg šećera
- 10 g suhog kvasca
- 3 žlice bučino ulje GRANA https://www.grana.hr/proizvod/bucino-ulje-hladno-presano-250-ml/
Priprema:
Pomiješajte razmućena jaja, ocat i toplo mlijeko. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Spojite te dvije smjese i napravite ljepljivo tijesto. Dodajte ulja pa tijesto oblikujte u kuglu i po potrebi dodajte malo brašna ukoliko je previše ljepljivo.
Prebacite u nauljeni protvan, prekrijte ga vlažnom krpom pa ostavite neka stoji oko sat vremena na toplom mjestu u kući. Tijesto se mora udvostručiti. Pecite na 200 stupnjeva oko 35 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju.