[vc_row][vc_column][vc_column_text]Za vas pripremio: Mile Butorac – Hungry Mile
Ovi keksići ne samo da su ukusni, već se tope u ustima i vrlo su jednostavni za napraviti.
Sve je zdravo u umjerenim količinama. To jest, ako uspijete umjereno navaliti na ove keksiće.
Slađe ne može
Sastojci:
- 60 g maslaca (sobne temperature)
- 60 g smeđeg šećera
- 1 vanilija burbon šećer
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 120 g grana lješnjakovog brašna
- 60 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- ½ žličice praška za pecivo
- 50 g tamne čokolade (ili čokoladnih kapljica)
- slatki preljev
Priprema:
- Stavite pećnicu grijati na 180° C.
- Razradite maslac sa smeđim šećerom i burbon vanilijom. Zatim smjesi dodajte jaje i žumanjak, te miksajte dok se sastojci dobro ne povežu.
- Špatulom očistite stjenke zdjele i dodajte suhe sastojke – grana lješnjakovo brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i nasjeckanu tamnu čokoladu. Miksajte dok ne dobijete povezanu smjesu.
- Na pleh (koristite veliki pleh/tipa od pećnice) stavite papir za pečenje. Rukama, žlicom ili žlicom za sladoled grabite smjesu i formirajte kuglice veličine oraha. Slažite ih na pleh.
- Kuglice rasporedite pazeći da bude prostora između (keksi se rašire, ali ne pretjerano), te ih po sredini kuglice palcem lagano spljoštite, radeći udubljenje.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C, oko 10 minuta ili dok keksi ne dobiju zlatno-smeđu boju po rubovima
- Ohlađene kekse preliti s malo slatkog preljiva .
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]