Vafli od zobenih pahuljica

Imamo srce za vafle. Pogotovo kada se sastoje od bezglutenskih žitarica za doručak koje se tope u ustima.

Isprobajte naš recept za jednostavne vafle od zobenih pahuljica! Kaša iz pekača za vafle  !

Za novu ideju iz kalupa za vafle potrebne su vam zobene pahuljice, mlijeko, sol i cimet. U kombinaciji s jajima, šećerom i maslacem nastaje kremasto tijesto za vafle koje se brzo i jednostavno pretvara u topli doručak – bez dodatka brašna. Kao i kremasti original, vafle možete jesti i za doručak s ukusnim dodacima poput jogurta i svježeg voća, poput borovnica, nasjeckanih banana, kivija ili naranče. Prženi orašasti plodovi ili zrnca kakaovca izvrsnog su okusa kao hrskavica na vrhu.

Vafli od zobenih pahuljica – recept:

Sastojci za 4 osobe 

250 ml mlijeka
125 g  zobenih pahuljica
3 žlice šećera
Sol
1/2 žličice cimeta
2 žlice mekog maslaca
2 jaja
Ulje za kalup za vafle
Šećer u prahu za posipanje
borovnice (po želji)

Priprema

20 minuta (+ 15 minuta čekanja)
1.Zagrijte mlijeko da bude mlako, pomiješajte sa zobenim pahuljicama u posudi za miješanje. Ostavite da se namače 10-15 minuta dok zob ne upije mlijeko.
2. Dodajte šećer, 1 prstohvat soli, cimet, maslac i jaja u smjesu zobenih pahuljica i miješajte da dobijete glatko, kremasto tijesto.
3. Savjet za pročišćavanje: Ako želite, tijesto možete oplemeniti 1 žlicom kakaa u prahu ili mljevenim orašastim plodovima. Tada biste trebali koristiti samo 1-2 žlice više mlijeka.
4. Pekač za vafle namastiti četkom.

Pecite tijesto u kalupu  dok  vafli ne  porumeni, ostavite da se ohlade na rešetki. Pospite šećerom u prahu i po želji ukrasite borovnicama.

Dobar tek!

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaVratite se u trgovinu