Blog

aa
Blog

Ciljevi zdrave prehrane

Naša prehrana predstavlja osnovu našeg zdravlja – pomaže u regulaciji naše energije, metabolizma i opće otpornosti organizma. Usprkos većoj osviještenosti opće populacije o važnosti kvalitetne prehrane – teško je prepoznati filtrirane i provjerene informacije. Što bismo onda trebali znati o

foto
Blog

Sigurnost i učinkovitost dodataka prehrani: Demistifikacija čestih zabluda

Dodaci prehrani postali su sastavni dio svakodnevne rutine mnogih pojedinaca koji ih koriste u cilju nadopune ključnih mikronutrijenata, poboljšanja energetskih razina ili čak kao podršku u procesima mršavljenja. Međutim, prije nego što odaberemo određeni dodatak prehrani, ključno je provesti odgovarajuće

Grana Ulja 1920 x 1080 1
Blog

Zanimljivosti hladnoprešanog ulja repice: Put od sjemenki do dragocjenog ulja

Jeste li znali da ulje uljane repice ima bogatu povijest i fascinantnu proizvodnju? Ovo ulje dobiva se iz sjemenki biljke Brassica napus subsp. Napus (porodica krstašica/kupusnjača), a krije mnoge zanimljive činjenice i specifičnosti u samom procesu primarne i sekundarne proizvodnje.

salad 6
Blog

Prirodni pristup detoksikaciji jetre

Masna jetra je stanje koje postaje sve učestalije zbog modernog načina života i prehrane bogate prerađenim namirnicama. Osim što izaziva probleme unutar samog organa, masna jetra može imati šire posljedice na cijeli organizam. Prekomjerno nakupljanje masnoća u jetri ne samo

seme lana lan biljka
Blog

Brašno lana: podrijetlo, proizvodnja i nedvojbeni nutritivni benefiti

Brašno lana, proizvod od mljevenih sjemenki lana, sve više dobiva pažnju zbog svojih impresivnih nutritivnih prednosti i raznovrsnih primjena u kulinarstvu. Iako možda nije tako često korišteno kao neka druga brašna, donosi mnoštvo iznenađujuće korisnih molekula. Osim što je bogat

HG
Blog

Zašto je osobito bitna raznolikost crijevnih sojeva?

Probiotička mikroskopska riznica ima duboku ulogu u našem cjelokupnom zdravlju, utječući na sve, od probave do imunološkog odgovora i mentalnog blagostanja. Hraneći svoju crijevnu mikrobiotu uravnoteženom prehranom, hranom bogatom probioticima i zdravim načinom života, možemo doista otključati skriveni potencijal u sebi i iskusiti dobrobiti raznolike mikrobne zajednice.

gl
Blog

Naš mikrobiom i gluten: mogu li vaše bakterije biti osjetljive na gluten?

Većina ljudi koji vode računa o zdravlju upoznati su i sa pojmom celijakije, kod koje pšenični protein gluten dovodi do imunološke reakcije koja uzrokuje ozbiljno oštećenje sluznice tankog crijeva. Određene značajke glutena čine ovaj protein vjerojatnijim kandidatom da će inducirati

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaVratite se u trgovinu

    2

    AKCIJA

    10% na sve Grana kekse!

    Iskoristite ovu izvrsnu priliku da okusite naše ukusne, zdrave kekse po povoljnijoj cijeni.