Psyllium vlakna koriste se za poboljšanje probave i stimulaciju rada dobrih bakterija u crijevima (njihovo naseljavanje na stijenkama sluznice želuca).
Psyllium ljuskice (vlakna) imaju visoku sposobnost vezivanja vode na sebe pa se koriste za izradu kruha i pekarskih proizvoda (osobito bez glutena). Također se koriste kao visok izvor vlakana u kombinaciji s jogurtom, mueslima ili smoothijima jer prirodno reguliraju probavu. Idealne su za pripremu zdravih oborka te doprinose osjećaju sitosti zbog iznimne sposobnosti povećanja svog volumena (do 15 puta).
Uporaba: ljuskice možete konzumirati u smjesama za kruh do 2 %, ili možete pomiješati s jogurtom, smootijem / sokom te konzumirati odmah po pripremi.
Zemlja podrijetla : EU
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g:
Energetska vrijednost 190 kcal / 798 kJ
Masti ukupno 0,6 g
od toga zasićene masne kiseline 0,1 g
Ugljikohidrati 1,7 g
od toga šećer 0,2 g
Dijetetska vlakna 85 g
Bjelančevine 1,9 g
Sol 0,06 g
Recenzije
Još nema recenzija.