Brašno od konoplje je svijetlo zelene boje te ima blago orašasti okus i miris, a u nekim jelima poput juha može odavati pomalo zemljanu notu.
Nutritivna vrijednost brašna od konoplje je velika, što potvrđuje činjenica da se u sjemenkama konoplje nalazi 20 aminokiselina, nekoliko vitamina, te omega-6 i omega-3 masne kiseline. Smatra se kako je ovo jedino biljno brašno koje sadrži takav omjer kiselina i vitamina.
Sastojci:
- 4 šalice brašna GRANA po želji
- 2 šalice brašna od konoplje GRANA
- 1 žličica soli
- 1 žličica suhog kvasca
- 2 šalice vode
- žlica zobenih pahuljica
Postupak:
Pomiješati sve suhe sastojke osim zobenih pahuljica i dobro promiješati. Dodati dvije šalice tople vode, promiješati i ostaviti da se diže na toplom barem sat vemena. Nadignuto tijesto staviti u posudu i posipati zobenim pahuljicama i ostaviti 20-ak minuta da tako odstoji.
Staviti ga u pećnicu na 180°C. Peći oko pola sata dok ne dobije zlatno-smeđu boju.