Započnite svoj dan s ovim izvrsnim okusima i zdravim palačinkama napravljenim od teff brašna! Izvorno iz Etiopije i afričke regije, teff brašno proizvodi se od sitnih žitarica koje nalikuju sjemenkama maka i ima blagi orašasti okus. Prepuna proteina, vlakana, kalcija, željeza, minerala i vitamina teff je vrlo dobar za vas.
Teff palačinke veganske, bez glutena

Služi
6 osobe

Vrijeme za kuhanje
15 minuta

Sastojci

Mokri sastojci:
1/2 šalice nezaslađenog jabučnog pekmeza + 1 žlica mljevenih chia sjemenki
1 šalica bademovog mlijeka + 2 žlice jabučnog octa
2 žlica repičinog ulja

Suhi sastojci:
1 1/4 šalice bijelog teff brašna
1 žlica šećera 1 žlica praška za pecivo
1 čajna žličica sode bikarbone
1 žličica cimeta u prahu

Priprema

  •  U maloj zdjeli pomiješajte umak od jabuka sa mljevenim chia-om i ostavite da odstoji 5-7 minuta da se zgusne.
  •  Dodajte jabučni umak u šalicu bademovog mlijeka i ostavite da tako odstoji 5-7 minuta da se napravi nemasni pire.
  • U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke zajedno.
  • U posudu sa suhim sastojcima izlijte bademovo mlijeko i umake od jabuka. Dodajte ulje i ručno pjenjačom sjediniti. Ako treba,dodajte 1- 2    žlice dodatnog bademovog mlijeka.
  • Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu lagano podmazanu uljem. Smanjite toplinu na srednju ili srednje nisku.
  • Bacite tijesto u vruću tavu 1/4 šalice odjednom, lagano raširivši tijesto stražnjom stranom žlice kako biste oblikovali palačinku debljine 5-6 mm inča. Ne mora biti savršeno okruglo.
  • Pržite 2-3 minute – sve dok na površini ne vidite rupe za zrak i rubovi postanu zlatni.Okrenite lopaticom od nehrđajućeg čelika i pecite drugu stranu jednu minutu.
  • Poslužite odmah s javorovim sirupom i svježim voćem.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.