BakeMe-RECEPT-Cokoladna-torta-s-pireom-od-narance-05

Čokolada i naranča se vole, a volimo ih i mi.

U ratu i ljubavi sve je dopušteno. Dodali bi u to i u čokoladne torte. Kombinacija voća i čokolade nikome nije nepoznata, a danas vam donosimo našu najdražu – naranča + čokolada.

Autor: Nina Mrvica – Bake me by Nina

BISKVIT:
400 g         pirea od naranče (2 naranče)
6 kom        jaja
200 g        Grana orahovo brašno
200 g        šećera
1 vrećica   vanilin šećer
2 žličice    prašak za pecivo
40 g          čokolada u prahu

ČOKOLADNI GANACHE
250 g       tamne čokolade
250 ml     vrhnje za šlag

Kada imate sve, onda:

  1.  Cijele naranče stavite kuhati u vodu. Kuhajte ih sat i 15 minuta.
  2. Nakon pola sata promijenite vodu kako bi uklonili gorčinu koju su naranče pustile.
  3. U međuvremenu pećnicu ugrijte na 180° i pripremite okrugli kalup za tortu promjera 23 – 26 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje, a rubove namastite i pobrašnite.
  4. Kada su naranče kuhane, izvadite ih iz vode i pustite da se malo ohlade.
  5. U zasebnoj posudi mikserom izradite preostale sastojke počevši od jaja, šećera i na posljetku Grana orahovog brašna.
  6. Naranče prepolovite, izvadite im koštice pa ih usitnite štapnim mikserom u pire.

Dodajte ih smjesi jaja i orahova brašna.

  1. Špatulom sjedinite sve sastojke i prebacite ih u pripremljen kalup. Zatim špatulom izravnajte gornji sloj torte i stavite je u pećnicu na 40 – 45 minuta, odnosno dok test čačkalicom ne pokaže da je torta pečena.

ZA TO VRIJEME NAPRAVITE ČOKOLADNI GANASHE:

  1. Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja (neka ne prokuha). Čokoladu izlomite na manje komadiće.
  2. Vrhnje prelijte preko izlomljene čokolade i miješajte dok se potpuno ne sjedine.
  3. Ganache prelijte preko torte, pustite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi pa prebacite u hladnjak.
  4. Torta se treba hladiti najmanje 4 – 6 sati, a ja savjetujem da je ostavite preko noći.
  5. Tortu ukrasite komadićima naranče, orašastih plodova ili po želji.

 

Dobar tek!

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.