
Budwigov doručak
Budwigov doručak ukusan je i jednostavan način za poboljšanje zdravlja i sprječavanje bolesti. Slavna njemačka znanstvenica Johanna Budwig osmislila je recept za kremu koju je preporučljivo konzumirati ujutro neposredno nakon buđenja. Budwigova krema temelji se na lanenim sjemenkama, prešanom ulju

Kruh od konopljinog brašna
Brašno od konoplje je svijetlo zelene boje te ima blago orašasti okus i miris, a u nekim jelima poput juha može odavati pomalo zemljanu notu. Nutritivna vrijednost brašna od konoplje je velika, što potvrđuje činjenica da se u sjemenkama konoplje

Bezglutenski ljetni kolač s bademovim brašnom
Meta naslov: Bezglutenski ljetni kolač s bademovim brašnom – recept Meta opis: Savršen bezglutenski ljetni kolač s Grana bademovim brašnom. Jednostavan recept s ljetnim voćem za ukusan desert bez glutena. URL: /bezglutenski-ljetni-kolac-bademovo-brasno Ljeto je vrijeme kada želimo nešto slatko, a

Veganski falafel burger s domaćim lepinjama
U našem Grana timu često tražimo nova rješenja za zdrave obroke. Kad smo poželili nešto drugačije od uobičajenih ćevapa, nastao je ovaj veganski falafel burger. Rezultat? Svi su tražili ponavljanje! Ovaj recept spaja bliskoistočne okuse s domaćom toplinom, a priprema

Peciva bez glutena za brzu pripremu
Dovoljna je par minuta da napravite smjesu za peciva i 20 minuta da se ispeku. Za 6 peciva promjera 7 cm potrebno je: U posudi za miješanje vilicom razmutite jaje. Dodajte jogurt i sol pa kratko promiješajte. Dodajte prašak za pecivo

Krekeri od lanenog brašna i sjemenki
Hrskavi, zdravi i puni vlakana – ovi domaći krekeri su savršena zamjena za klasične grickalice! Uz dodatak sjemenki, bogati su hranjivim tvarima i odličan su izbor za zdravi međuobrok. Savršeno se slažu s hummusom, avokado namazom ili domaćim sirom. Sastojci:

Sočan kolač sa zobenim pahuljicama
Koliko god se hranili zdravo i vježbali redovito, često se ne možemo oduprijeti želji za slatkim zalogajem. No, srećom postoje zdravije verzije omiljenih kolača koje ipak možete jesti bez grižnje savjesti. Donosimo recept za ukusan kolač koji je napravljen bez šećera

Bezglutenski miješani kruh
Ovaj miješani kruh bez glutena traje 3-4 dana i ima okus poput kruha iz pekare, bez neugodnog okusa, zaostalog okusa ili bilo čega drugog. Dobro prija uz salamu, sir, domaći džem ili Nutellu. Ali što je stvarno najbolje kod ovog

Kruh od lanenog brašna, bez glutena i bez kvasca
Za ovaj kruh nije potrebno klasično brašno i prije svega kvasac. Stoga se priprema relativno brzo. Bezglutenski je i ukusan te je razlika u odnosu na ostale kruhove bez glutena. Sastojci za mali kruh Evo kako to funkcionira U posudi

Kolač od orahovog brašna
Ovaj kolač je gust, pun okusa đumbira i oraha i baš mu odlično paše krema od sira i banane. Ako ne volite kiselkasti okus sira od kefira ili općenito sireve, možete uz kolač kombinirati vašu najdražu kremu za torte ili

Ljetni osvježavajući smoothie za vitalniju probavu
Smoothie je uvijek sjajna ideja! Nevezano tražiš li jednostavne načine da ukomponiraš više voća i povrća u svoju prehranu ili želiš pobijediti vrućinu i nadopuniti svoju energiju – zdrav i raznovrsan smoothy bogat vlaknima i proteinima uvijek je poželjan obrok!

Proljetni recepti s Psyllium vlaknima
Psyllium ljuske ili indijski trputac (lat.Plantago ovata), jedna je od najkorisnijih biljaka koja pomaže probavi – na prirodan i jednostavan način. Psyllium pomaže tijelu da eliminira toksine u probavnom sustavu koji doprinose potencijalnom nastajanju kroničnih bolesti. Uspješno uklanja ostatke hrane