Lješnjak sadrži vrlo mali udio ugljikohidrata, pregršt bjelančevina te slatkasti okus – a to su primarni razlozi su zašto obožavamo lješnjakovo brašno. Smjesa od 20% lješnjakovog i 80% osnovnog brašna u kombinaciji s malo mlijeka, praška za pecivo i ljubavi čine pravu poslasticu!

Ovo brašno slasticama daje posebno sočan i orašast okus. Zbog niskog udjela ugljikohidrata lješnjakovo brašno može biti dijelom i slanih i slatkih jela.

Orah brašno je odličan izvor esencijalnih masnih kiselina koje naše tijelo ne može samo sintetzirati, već se moraju unijeti prehranom. Omega-3 masne kiseline koje orasi sadrže bitne su za normalno funkcioniranje organizma, a tek ih rijetke namirnice sadrže u značajnim količinama. Neizbježna su hrana za zdrav i aktivan mozak!

Niže predlažemo da isprobate recept ultrafinih veganskih cookija pogodnih za sve nutritivne skupine.

  •       Broj osoba 6 i više
  •       Vrijeme pripreme 10 minuta
  •       Vrijeme kuhanja 13 minuta
  •       Gotovo za 23 minute

Sastojci:

1.

1/3 čaše kokos ulja (70 g)

1/2 čaše smeđi šećer (100 g)

2.

1 čaša (120 g) brašna oraha GRANA

1 čaša (120 g) brašna lješnjaka GRANA

1/2 žličice sode

1/2 žličice praška za pecivo

1/2 žličice soli 2 žlice biljnog mlijeka

3.

1 čaša chocholate chip (komadići čokolade) (170 g)

Priprema:

Pomješati pjenjačom stavke pod brojem 1 dok se ne sjedine, dodati stavke pod brojem 2 te promješati žlicom ili špatulom dok se ne dobije mrvasta – crumble smjesa koja se može oblikovati rukom u kuglice.

Kada ste to postigli dodati stavku pod brojem 3 i rukom umješati u to sve.

Oblikovati kuglice cca 50g redati na prethodno pripremljeni pleh za pečenje (prekriven papirom za pečenje). Kuglice malo pritisnuti dlanom prije pečenja. Cookies pečemo na temperaturi od 180 °C, 13minuta.

Savjet: *Mlijeko možete prvo dodati pola pa opet nakndano po potrebi još. Pratite teksturu i kako vam se smjesa ponaša “pod rukom”. **Umjesto chocholate chip možete koristiti bilo koje orašaste plodove, suho voće i sl.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.