Teff bezglutensko brašno ima najviši udio hranjivih sastojaka naspram ostalih vrsta žitarica, poput pšenice, kukuruza i ječma. Bogat je esencijalnim masnim kiselinama, ima visok udio minerala (željezo, kalij, cink i magnezij) i visok udio proteina i vitamina.

Sadrži sve esencijalne aminokiseline, a također sadrži puno vlakana, u kombinaciji s niskom vrijednosti GI (za održavanje stabilne razine glukoze u krvi). Visoki udio lizina i kalcija dobar je za mišiće i kosti.

Nama se jako sviđa, a niže imate priliku isprobati varijantu kruha bez glutena sa dodanim orasima bogatim omega 3 masnim kiselinama.

  •  Broj osoba min. 4
  • Vrijeme pripreme: 15 minuta
  •  Vrijeme kuhanja: 45 minuta
  • Gotovo za 60 minuta

Sastojci:

1.

  • 425 ml vode
  • 250 ml biljno mlijeko
  • 1 žličica octa
  • 135 g zobenih pahuljica GRANA
  • 1/4 čaše cijelih psyllium ljuskica (20g)
  • 1/4 čaše mljevenog lana (35g)
  • 150 g nasjeckanih oraha
  • 3 žlice agava sirupa (ili meda)

2.

3.

Priprema:

Upalite pećnicu na 180°C i pripremite veliki lim za pečenje na koji stavite papir za pečenje. Dodajte stavke pod 2 i 3 u stavke pod 1 te jako promiješajte – ručno ili u samostojećem mikseru na srednje jako. Pecite 40-45 min na 175 °C.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.