[vc_row][vc_column][vc_column_text]Započnite svoj dan s ovim izvrsnim okusima i zdravim palačinkama napravljenim od teff brašna! Izvorno iz Etiopije i afričke regije, teff brašno proizvodi se od sitnih žitarica koje nalikuju sjemenkama maka i ima blagi orašasti okus. Prepuna proteina, vlakana, kalcija, željeza, minerala i vitamina teff je vrlo dobar za vas.
Teff palačinke veganske, bez glutena
Služi
6 osobe
Vrijeme za kuhanje
15 minuta
Sastojci
Mokri sastojci:
1/2 šalice nezaslađenog jabučnog pekmeza + 1 žlica mljevenih chia sjemenki
1 šalica bademovog mlijeka + 2 žlice jabučnog octa
2 žlica repičinog ulja
Suhi sastojci:
1 1/4 šalice bijelog teff brašna
1 žlica šećera 1 žlica praška za pecivo
1 čajna žličica sode bikarbone
1 žličica cimeta u prahu
Priprema
- U maloj zdjeli pomiješajte umak od jabuka sa mljevenim chia-om i ostavite da odstoji 5-7 minuta da se zgusne.
- Dodajte jabučni umak u šalicu bademovog mlijeka i ostavite da tako odstoji 5-7 minuta da se napravi nemasni pire.
- U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke zajedno.
- U posudu sa suhim sastojcima izlijte bademovo mlijeko i umake od jabuka. Dodajte ulje i ručno pjenjačom sjediniti. Ako treba,dodajte 1- 2 žlice dodatnog bademovog mlijeka.
- Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu lagano podmazanu uljem. Smanjite toplinu na srednju ili srednje nisku.
- Bacite tijesto u vruću tavu 1/4 šalice odjednom, lagano raširivši tijesto stražnjom stranom žlice kako biste oblikovali palačinku debljine 5-6 mm inča. Ne mora biti savršeno okruglo.
- Pržite 2-3 minute – sve dok na površini ne vidite rupe za zrak i rubovi postanu zlatni.Okrenite lopaticom od nehrđajućeg čelika i pecite drugu stranu jednu minutu.
- Poslužite odmah s javorovim sirupom i svježim voćem.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]