Za vas pripremio: Mile Butorac – Hungry Mile 

Ovi keksići ne samo da su ukusni, već se tope u ustima i vrlo su jednostavni za napraviti.

Sve je zdravo u umjerenim količinama. To jest, ako uspijete umjereno navaliti na ove keksiće.

Slađe ne može

Sastojci:

  • 60 g maslaca (sobne temperature)
  • 60 g smeđeg šećera
  • 1 vanilija burbon šećer
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 120 g  grana lješnjakovog brašna
  • 60 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 50 g tamne čokolade (ili čokoladnih kapljica)
  •  slatki preljev

 

Priprema:

  1.  Stavite pećnicu grijati na 180° C.
  2. Razradite maslac sa smeđim šećerom i burbon vanilijom. Zatim smjesi dodajte jaje i žumanjak, te miksajte dok se sastojci dobro ne  povežu.
  3. Špatulom očistite stjenke zdjele i dodajte suhe sastojke – grana lješnjakovo brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i nasjeckanu tamnu čokoladu. Miksajte dok ne dobijete povezanu smjesu.
  4. Na pleh (koristite veliki pleh/tipa od pećnice) stavite papir za pečenje. Rukama, žlicom ili žlicom za sladoled grabite smjesu i formirajte kuglice veličine oraha. Slažite ih na pleh.
  5. Kuglice rasporedite pazeći da bude prostora između (keksi se rašire, ali ne pretjerano), te ih po sredini kuglice palcem lagano spljoštite, radeći udubljenje.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C, oko 10 minuta ili dok keksi ne dobiju zlatno-smeđu boju po rubovima
  7. Ohlađene kekse preliti s malo slatkog preljiva .

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.